machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Comunicare politica / Marti, 25 Martie 2014

"Am reușit să temperăm avânturile populiste și xenofobe ale unor lideri politici europeni în ceea ce privește libera circulație a forței de muncă în UE"

marinescu_marian.jpgDeclară pentru portalul Machiavelli.ro eurodeputatul PDL Marian Jean Marinescu, câștigătorul Premiului "Europarlamentarul anului 2014 - MEP Awards" la categoria "Cercetare și inovație".
Premiile "MEP Awards" sunt acordate anual membrilor Parlamentului European care s-au remarcat prin activitatea lor într-un anumit domeniu.

Peste 500 de europarlamentari și-au exprimat votul în această competiție

"Am fost nominalizat pentru raportul despre sistemele de navigație prin satelit Galileo și EGNOS, dar și pentru includerea în propunere a activității de cercetare și dezvoltare și obținerea finanțării pentru această activitate. Acest lucru va permite folosirea de fonduri europene pentru dezvoltarea de aplicații bazate pe semnalele emise de noile sisteme. Aplicații care pot fi folosite în agricultură, transport, comerț, în intervenții în situații de urgentă, în tranzacții financiare ș.a.m.d. Pentru că Galileo va însemna mult mai mult decât navigație în mașina personală.
Nominalizările au fost evaluate, juriul alegând cele mai importante trei contribuții în această categorie. A existat o perioadă în care deputații europeni și-au putut vota apoi favoritul. Aproape 500 de colegi au votat anul acesta, o altă premieră pentru acest concurs, dând o mai mare greutate competiției.
Tot în acest an, ca și criteriu de evaluare a fost inclusă activitatea de ansamblu a europarlamentarului, întregul său mandat. Deci toate rapoartele și initiațivele mele au avut un cuvânt de spus în concurs.

Fără intervenția delegației României, țara noastră ar fi pierdut miliarde de euro

În ce mă privește, pot aminti: traseele transeuropene, drumurile și căile ferate care vor traversa și România, regula N+3, libera circulație a forței de muncă, politica agricolă comună.
Ca membru al comisiei pentru Transport, am contribuit la includerea în rețeaua de transport a Uniunii Europene a unor trasee, drumuri și căi ferate care vor traversa România și care nu erau în planul inițial al Comisiei Europene.
Apoi, am contribuit la prelungirea perioadei în care România poate folosi banii europeni, de la 2 la 3 ani. Fără intervenția delegației României, țara noastră ar fi pierdut miliarde de euro prin dezangajarea fondurilor europene alocate.
Am reușit să temperăm avânturile populiste și xenofobe ale anumitor lideri politici europeni în ceea ce privește libera circulație a forței de muncă în UE. Am fost, de altfel, inițiatorul unei rezoluții și a unei dezbateri în Parlamentul European pe această temă.
Ca șef al grupului de lucru în PPE în care sunt comisiile Buget, Dezvoltare regională, Agricultură, am participat la negocierile pentru viitorul buget al Uniunii, pentru prevederile noii Politici Agricole Comune, pentru politica de coeziune. Peste 70% din bugetul UE este alocat acestor două politici și din ambele România are mai mult de câștigat decât în programarea precedentă.

Delegația română în Parlamentul European nu a făcut greșeli

Eu cred că ne-am ajutat singuri și ne-a ajutat și Dumnezeu și nu am făcut greșeli. Consider greșeală situația în care ai lăsat să treacă pe lângă tine un text care poate să produca probleme României. Dar nu s-a întâmplat așa ceva.

Planuri de viitor: voi urmări în special modul în care se aplică noua politică de transport

Îmi voi continua activitatea în Comisia pentru Transport și voi urmări în special modul în care noua politică de transport se aplică în România. Am luptat pentru ca România să beneficieze cât mai mult de această politică și trebuie să ne asigurăm că lucrurile sunt tratate normal la Comisia Europeană și cu mult simț de răspundere în țară și că infrastructura de transport se dezvoltă".

Alte articole din Comunicare politica 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter