machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Comunicare politica / Marti, 08 Aprilie 2014

CNA a adoptat regulile de desfășurare în audiovizual a campaniei pentru alegerile parlamentare parțiale

cna_89.jpgMembrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au adoptat în ședința de marți o decizie privind principii și reguli de desfășurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare parțiale.
Potrivit deciziei, campania electorală pe posturile de radio și televiziune începe cu 15 zile înainte de ziua votării și se încheie cu 24 de ore înainte de momentul începerii votării.

"Campania electorală prin intermediul serviciilor de programe audiovizuale se desfășoară în condițiile stabilite de Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr. 215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, cu respectarea prevederilor Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, ale Codului de reglementare a conținutului audiovizual, adoptat prin Decizia Consiliului National al Audiovizualului nr. 220/2011, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale prezentei decizii", relevă sursa citată.

Radiodifuzorii publici și privați sunt obligați să asigure, în cadrul emisiunilor prevăzute în decizie, reflectarea desfășurării campaniei electorale cu respectarea următoarelor principii: echitate - competitorii electorali trebuie să aibă posibilitatea de a se face cunoscuți electoratului, echilibru - prezentarea competitorilor electorali proporțională cu importanța evenimentelor electorale și imparțialitate - obligația radiodifuzorilor de a trata competitorii electorali obiectiv și echidistant.

De asemenea, potrivit documentului "candidații și reprezentanții competitorilor electorali au acces gratuit la serviciile publice de radio și de televiziune numai în emisiunile electorale definite la art. 7, în condițiile prevăzute la art. 38 alin. (1) și (2) din Legea nr. 35/2008. Candidații și reprezentanții competitorilor electorali au acces la serviciile private de radio și de televiziune numai în emisiunile electorale definite la art. 7; fiecare radiodifuzor privat va practica același tarif pe emisiune de promovare electorală și respectiv pe unitatea de timp în cazul spotului electoral pentru toți competitorii electorali. Tarifele vor fi stabilite în urma negocierilor desfășurate cu toți competitorii electorali interesați și vor fi făcute publice".

Posturile de radio și de televiziune private care intenționează să realizeze și să difuzeze emisiuni electorale au obligația să anunțe competitorii electorali și cu cel puțin 48 de ore înainte de a începe difuzarea de emisiuni electorale să comunice CNA implicarea lor în campania electorală. În situațiile în care unii candidați sau competitori electorali nu doresc utilizarea integrală a timpilor alocați, posturile vor solicita acestora completarea unei declarații scrise în acest sens.

Începând cu 48 de ore înainte de ziua votării și până la închiderea urnelor se interzice prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete făcute pe stradă. Cu 24 de ore înainte de începerea votării și până la închiderea urnelor e interzisă difuzarea emisiunilor și a spoturilor electorale prevăzute la articolul 7.

Acest articol prevede că radiodifuzorii publici și privați pot acorda acces competitorilor electorali numai prin: emisiuni de promovare electorală, emisiuni de dezbatere electorală și spoturi electorale în care competitorii electorali sau candidații, după caz, își promovează programele politice, activitățile de campanie electorală ori propria candidatură. AGERPRES

Alte articole din Comunicare politica 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter