machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Resurse WEB / Miercuri, 14 Mai 2014

MAE a lansat o aplicație ce oferă asistență românilor care călătoresc în străinătate

smartphone_13.jpgMinisterul Afacerilor Externe a lansat, miercuri, la Aeroportul "Henri Coandă", o aplicație pentru telefoanele mobile de tip smartphone, prin intermediul căreia cetățenii români care călătoresc în străinătate pot primi informații despre țara de destinație, cum ar fi condițiile de călătorie, cele de intrare, regimul de ședere, elemente legate de viză, punctele de contact ale misiunilor diplomatice, ale oficiilor consulare românești, cu numere de telefon.
La eveniment au participat ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, purtătorul de cuvânt al MAE, Brândușa Predescu, precum și Paula Seling și Ovi, artiștii care au reprezentat România la Eurovision.

Corlățean a apreciat că lansarea de către MAE a acestui tip de servicii reprezintă un moment important și "extrem de util" pentru cetățenii români care călătoresc în afara țării și "care trebuie să fie informați în legătura cu ceea au de făcut, cu ceea ce trebuie să evite, (...) ce sprijin pot primi din partea reprezentanțelor noastre diplomatice".

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost lansat, în Aeroportul "Henri Coandă", și un infochioșc ce furnizează același tip de informații ca și aplicația.

"Vorbim de o campanie de informare utilizând noile tehnologii de comunicare. Este primul infochioșc pe care astăzi îl lansăm aici, la Aeroportul 'Henri Coandă' dintr-o serie de opt astfel de aparate care vor fi amplasate anul acesta în București, la Gara de Nord și în stațiile principale de metrou, acolo unde știm că sunt foarte mulți cetățeni care merg fie spre aeroport, fie spre Gara de Nord înainte de deplasări, de asemenea în mall-uri", a precizat Corlățean.

Șeful diplomației române a mai spus că, dată fiind apropierea alegerilor europarlamentare, la infochioșcuri pot fi accesate și informații legate de acest scrutin — cu ce acte se poate vota, lista secțiilor de votare din străinătate, cine poate vota și alte informații utile pentru românii care votează în străinătate.

"Aplicația pentru infochioșc a fost realizată de Departamentul pentru Tehnologia Informațiilor din MAE, achiziționarea infochioșcurilor s-a făcut din bugetul MAE. Este vorba de achiziție publică respectând toate regulile, vorbim de 22.500 lei pe infochioșc. Aplicația pentru telefoanele tip smartphone a fost realizată de o firmă de specialitate, achiziția de servicii, la fel, tot din bugetul MAE, cam 10.000 de euro pe această aplicație", a adăugat Corlățean.

Pe de altă parte, Paula Seling a arătat că aplicația lansată de MAE este 'o idee foarte bună".

"Noi călătorim foarte mult și chiar aveam nevoie de o aplicație care să ne spună toate informațiile de care avem nevoie, să nu stăm și să căutăm pe internet, asta ia timp și timpul este foarte prețios în ziua de astăzi", a afirmat artista. La rândul său, Ovi a caracterizat aplicația ca fiind "foarte practică".

Aplicația lansată MAE se numește "Călătorește în siguranță" și permite cetățenilor să fie informați despre țara de destinația cu recomandări, alerte și condiții de călătorie, datele de contact ale misiunilor diplomatice românești. De asemenea, cetățenii pot fi alertați în cazul în care apar situații speciale în țara în care se află și pot afla rapid care sunt procedurile în cazul unor incidente. AGERPRES

Alte articole din Resurse WEB 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter