machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Resurse WEB / Marti, 20 Mai 2014

Facebook oferă la nivel global aplicația ''Sunt un votant''

Facebook_7.jpgCând americanii au votat, în noiembrie 2012, pentru a reînnoi mandatul la Casa Albă al președintelui Barack Obama, mai mult de 9 milioane de cetățeni au intrat pe Facebook pentru a face click pe butonul "Sunt un votant", arătând prietenilor lor din mediul virtual că au votat, notează Reuters.
Site-ul de social media Facebook a anunțat că intenționează să ofere versiuni ale acestei aplicații în întreaga lume, pentru alegeri naționale care vor avea loc în acest an.

Aplicația a fost disponibilă, recent, pentru votanții din India, care au ales noul prim-ministru Narendra Modi, mai mult de patru milioane de indieni utilizând butonul "Sunt un votant" în timpul alegerilor parlamentare, menționează site-ul.

Pentru Facebook, aceasta este o nouă încercare de integrare a serviciilor sale în viața de zi cu zi a cetățenilor din întreaga lume și de sporire a numărului de utilizatori, mai ales pe piețele emergente.

Butonul va apărea pentru votanții la alegerile de săptămâna viitoare pentru Parlamentul European și la cele din Columbia, dar și pentru cetățenii din Coreea de Sud, Indonezia, Suedia, Scoția, Noua Zeelandă și Brazilia, până la sfârșitul acestui an. El va apărea din nou pentru americani, în timpul alegerilor intermediare pentru Congres, din noiembrie, mai scrie Reuters.

Făcând click pe buton, utilizatorii transmit statutul lor de votanți către prietenii de pe net, dar nu dezvăluie care a fost opțiunea de vot.

Facebook a estimat că aproape 400 de milioane de oameni vor vizualiza un astfel de mesaj în acest an, adică mai mult de o treime din cei aproximativ 1,1 miliarde de utilizatori activi.

Un studiu din 2012, publicat în revista Nature, a constatat că la alegerile intermediare din 2010, un plus de 340.000 de cetățeni au votat după ce au văzut că prietenii lor au făcut deja click pe acest buton pentru a indica faptul că au introdus un buletin de vot în urnă.

"Există un adevărat efect de multiplicare socială", a spus Andy Stone, purtător de cuvânt al biroului Facebook de la Washington, citat de Reuters, adăugând că atunci când oamenii văd că prietenii lor au votat, ei înșiși sunt motivați să voteze. AGERPRES

Alte articole din Resurse WEB 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter