machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Carte / Vineri, 30 Mai 2014

Ciorbea, Hurezeanu și Săftoiu, la lansarea volumului "Răzbunarea geografiei" de Robert D. Kaplan

razbunarea_geografiei.jpgScriitorul și publicistul Emil Hurezeanu, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, profesorul Paul Dobrescu și scriitorul și gazetarul Bedros Horasangian se numără printre participanții la prezentarea, sâmbătă, la standul Editurii Litera de la Bookfest, a volumului "Răzbunarea geografiei" de Robert D. Kaplan.
La lansarea cărții sale, pe 15 mai, la Sala Gafencu a MAE, la care au participat, printre alții, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, directorul SIE, Teodor Meleșcanu, și senatorul PSD, Mircea Geoană, Robert Kaplan a afirmat că "provocarea strategică pentru România și vecinii săi este să se protejeze nu împotriva unei acțiuni imediate a Rusiei, ci împotriva unei acțiuni subversive lente în următorii cinci ani".

Autorul american a arătat că, date fiind resursele sale și așezarea sa geografică, România are potențialul de a deveni un spațiu propice pentru dezvoltarea afacerilor și atragerea investițiilor, cu condiția să-și creeze instituții solide.

În aceeași zi, Robert Kaplan a fost primit de președintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, în cadrul discuției având loc, potrivit Administrației Prezidențiale, "un schimb de opinii despre noua situație de securitate din Europa și despre potențialele evoluții din regiune, unul din principalele subiecte abordate referindu-se la geopolitica Mării Negre".

Robert D. Kaplan este autorul a 14 cărți de politică externă și călătorii, traduse în numeroase limbi, printre care: "Monsoon: The Indian Ocean and the Future of American Power"; "Balkan Ghosts: A Journey through History și Warrior Politics: Why Leadership Demands a Pagan Ethos".

Din 2006 până în 2008 a fost visiting professor de securitate națională al promoției 1960 din cadrul Academiei Navale a Statelor Unite, Annapolis.

Începând cu anul 2008 este senior fellow în cadrul Center for a New American Security din Washington.

Din 2009 până în 2011, Kaplan a fost membru al Comitetului de Politici de Apărare condus de secretarul american al Apărării, Robert Gates.

A fost, timp de peste un sfert de secol, corespondent pe politică externă pentru publicația "The Atlantic", în 2011, "Foreign Policy" desemnându-l printre 'Primii 100 de gânditori ai lumii'.

În 2012 s-a alăturat Stratfor în calitate de analist geopolitic principal. AGERPRES

Alte articole din Carte 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter