machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Resurse WEB / Vineri, 30 Mai 2014

Universitatea “Babeș-Bolyai” și mediul de afaceri au lansat portalul “Importanța legislației europene a Pieței Unice pentru mediul de business local”

PMI.jpgUniversitatea “Babeș Bolyai” a lansat pe 27 mai 2014, la Camera de Comerț și Industrie din Cluj-Napoca, portalul “Importanța legislației europene a Pieței Unice pentru mediul de business local”, în cadrul conferinței “Piața Unică a Uniunii Europene-politici și legislație (impact în România)”, organizată de Catedra “Jean Monnet Ad Personam” de la Facultatea de Studii Europene, împreună cu Camera de Comerț și Industrie (Cluj-Napoca) și Clubul Întreprinzatorului Român.

Scopul proiectului este acela de a realiza o punte între mediul academic și mediul de afaceri, evidențiind importanța monitorizării legislației europene pentru evaluarea corectă a impactului său asupra activității companiilor din diferite domenii de activitate.

Lansarea portalului, cu sprijinul Philip Morris România, a reunit reprezentanți ai Guvernului, membri ai corpului academic clujean și mediului de afaceri din regiunea Transilvaniei. Prorectorul UBB, prof. dr. Mihaela Lutaș, a arătat, în deschiderea evenimentului: “Mediul academic clujean este nu doar deschis total spre mediul de afaceri, dar vine mereu cu noi inițiative în domeniul cercetării, inovării și managementului afacerilor pentru ca firmele din zonă să fie tot mai competitive și să opereze tot mai eficient pe Piața Unică a Uniunii Europene și pe piața globală”.

“Am inițiat acest proiect de responsabilitate socială cu ajutorul studenților masteranzi ai Universității Babeș Bolyai, convinși fiind de necesitatea unei surse de informare credibile și actualizate cu privire la legislația europeană și la impactul său asupra companiilor locale,” a spus Sorana Mantho, Director Corporate Affairs, Philip Morris România. “Indiferent de domeniul în care activează, companiile trebuie să se informeze asupra contextului legislativ local și european pentru a putea să-și dezvolte operațiunile și să fie competitive nu numai pe piața din România. De asemenea, trebuie să cunoască procesul european de reglementare și modalitățile prin care particularitățile pieței locale pot fi luate în considerare și reflectate de legislația europeană. Este un proces continuu de comunicare între mediul de business și cel de reglementare care, dacă este utilizat cu corectitudine și eficiență, nu poate fi decat benefic pentru piață.”

Compania acordă burse studenților masteranzi de la Universitatea Babeș Bolyai pentru dezvoltarea unui portal de informare pentru companii, cu privire la legislația europeana și procesul de reglementare.

Evenimentul de lansare a proiectului a prezentat, printre altele, studii de caz concrete din care a reieșit importanța monitorizării legislației europene pentru fiecare domeniu de activitate și modul în care agenții economici pot să evalueze și să evidențieze specificul pieței și impactul potențial al unui proiect legislativ încă din faza de consultare publică, spre beneficiul tuturor părților implicate.

Portalul se găsește la adresa http://ice.ccicj.ro și poate fi accesat pe bază de înregistrare.

Alte articole din Resurse WEB 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter