machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Carte / Luni, 02 Iunie 2014

O carte despre Putin, interzisă în Rusia, lansată sâmbătă la Bookfest

putin-biografia-interzisa.jpgVolumul "Putin. O biografie interzisă", semnat de celebrul analist politic Stanislav Belkovski, a fost lansat sâmbătă la standul Editurii Corint de la Salonul Internaţional de Carte "Bookfest".
"Cartea e una care se citeşte pe nerăsuflate, fiind scrisă de un autor foarte interesant şi suspect în acelaşi timp, un tehnolog politic contemporan din Rusia. Omul este cultivat, are şi informaţii de detaliu, de dosare, cum se spune, dar are şi interpretări mari, care ţin de caracterologie, psihanaliză, psihologie abisală", spus scriitorul şi publicistul Emil Hurezeanu, cu ocazia lansării.
El a afirmat că biografia lui Putin, scrisă în limba rusă de Stanislav Belkovski şi care a apărut pentru prima dată în limba germană, în decembrie anul trecut, la Munchen, la Editura Linia Roşie, este una scandaloasă pentru standardele Rusiei de azi.

"În loc de bărbatul pornit pe cuceriri spectaculoase cu cutare patinatoare pe gheaţă, sau Anna Netrbko, cum au spus unii despre cântăreaţa de operă, el e, de fapt, un criptohomosexual stingher, un om care n-are o sexualitate decisă şi e mai degrabă un băiat timid. În loc de asasin, eventual cel care a dat ordine pentru asasinarea unor ziarişti incomozi ori a lui Boris Berezovski, autorul spune 'Putin nu e capabil de aşa ceva. Putin vrea să rezolve lucrurile paşnic şi, de fapt, nu e nici anti oligarh. A încercat să se înţeleagă cu ei, cei care au acceptat deal-urile au rămas nu numai în viaţă, dar şi cu mulţi bani. Nu e nici vânător de leoparzi şi nu aleargă după cocori în Siberia, e un iubitor de animale, dintr-o dorinţă de singurătate. E un om timid, cu o copilărie nefericită şi dacă are ceva împotriva georgienilor este doar pentru că mama lui, după ce lui Putin i-a murit tatăl, s-ar fi căsătorit cu un georgian, care i-a devenit tată adoptiv, un tată vitreg, bădăran, care l-a maltratat şi din cauza asta nu-i mai poate uita pe georgieni. Şi-aduce de ei bine. Asta ar fi o explicaţie a războiului din Georgia, din 2008", a afirmat Hurezeanu.

El a declarat că volumul este plin de informaţii noi, care n-ar putea să fie probate decât cu documente de la Banca Naţională, de la KGB, pentru că este foarte greu să susţii ceva fără documente în cazul unul astfel de personaj şi că purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peşcov, un om foarte influent, ar fi spus, la un moment dat, despre articolele care se regăsesc în carte că sunt "un gunoi".

Interzisă în Rusia, cartea, cu o prefaţă semnată de Emil Hurezeanu, dezvăluie informaţii de natură să arunce în aer miturile şi prejudecăţile despre unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei, Belkovski conturându-i liderului rus un portret deloc măgulitor, scandalos pe alocuri, dar, mai presus de orice, veridic.

Potrivit Editurii Corint, distrugând toate clişeele, el îl prezintă pe ţarul actual ca pe un om frământat de mari probleme, care a avansat în carieră fiindcă a ştiut întotdeauna să le fie loial stăpânilor săi. Pentru Belkovski, Putin este un om lipsit de orice interes faţă de ideologii şi chiar faţă de politică şi e mânat doar de dorinţa de a face bani pentru el şi apropiaţii săi, pe care politologul nu se sfieşte să îi numească nişte cleptocraţi.

Analist politic şi specialist în comunicare rus, Stanislav Belkovski (n. 1971) este vărul oligarhului Boris Berezovski. A lucrat în calitate de consultant politic, strateg de campanie electorală şi autor de discursuri pentru politicieni de top din Rusia, precum şi din Ucraina. A scris cinci cărţi şi sute de articole şi, alături de alţi politologi, a înfiinţat Consiliul pentru Strategie Naţională, un think tank moscovit care a realizat şi a dat publicităţii rapoarte-analiză foarte mediatizate despre relaţia dintre stat şi marii oligarhi (Stat şi oligarhie şi Noua verticală a puterii).

Pe plan mondial s-a făcut remarcat în 2007, atunci când estimările sale conform cărora averea personală a lui Vladimir Putin ar fi fost de circa 40 de miliarde de dolari au fost publicate de prestigioasele Die Welt şi The Guardian.

În România a devenit celebru la începutul anilor 2000, când a lansat o propunere şocantă pentru rezolvarea crizei transnistrene: desfiinţarea statului Moldova prin alipirea republicii separatiste la Rusia şi unirea Basarabiei cu România. AGERPRES

Alte articole din Carte

focality


 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter