machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Evenimente / Joi, 26 Iunie 2014

CNIPMMR a lansat un proiect de reintegrare pe piata muncii a mamelor copiilor cu dizabilitati din regiunile București Ilfov, Centru și Sud-Est

CNIPMMR_proiect1.JPGConsiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) derulează în perioada mai 2014 - octombrie 2015 proiectul PRO F.A.M.- Reintegrarea pe piata muncii a mamelor copiilor cu dizabilitati din regiunile București Ilfov, Centru și Sud-Est prin dezvoltarea sistemului de competențe și aptitudini antreprenoriale si prin obținerea de noi calificări solicitate pe piața muncii, avand ca partener national Asociatia Prietenii Monicai.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 și are un buget total de 6 182 037,70 lei.

Proiectul vizează crearea unor sanse egale de dezvoltare a competentelor si aptitudinilor mamelor copiilor cu dizabilitati prin participarea acestora la programe de calificare si instruire, in vederea includerii pe piata muncii si initierea de activitati independente, contribuind la cresterea increderii si stimei de sine a beneficiarilor directi. Astfel, membrele grupului tinta vor fi mai motivate sa se implice in activitati de dezvoltare personala si de promovare a initiativelor proprii in contextul socio-economic de la nivel local si regional.

Obiectivele specifice ale proiectului constau în:

- Incurajarea dezvoltarii carierei profesionale a 950 mame ale copiilor cu dizabilitati din regiunile Bucuresti Ilfov, Sud Est si Centru prin participarea a 750 dintre acestea la programe de calificare / recalificare.
- Sprijinirea unui grup de 20 de mame de copii cu dizabilitati din regiunile Bucuresti Ilfov, Sud Est si Centru de a initia activitati independente prin instruirea si dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale.
- Sustinerea grupului tinta in dezvoltarea unor legaturi durabile si socio-profesionale prin infiintarea unei retele profesionale multiregionale dedicata mamelor copiilor cu dizabilitati din regiunile Bucuresti-Ilfov, Centru si Sud-Est.
- Cresterea gradului de constientizare si informare cu privire la principiul egalitatii de sanse. Proiectul se incadreaza si contribuie in mod direct la realizarea obiectivelor axei prioritare 6, prin prisma faptului ca activitatile acestuia vizeaza facilitarea accesului pe piata muncii si promovarea unei societati inclusive si coezive bazate pe principiul egalitatii de sanse si de gen la nivelul celor 3 regiuni de implementare.Principalele activități care se vor derula pentru atingerea obiectivelor propuse sunt:
- Organizarea unei campanii in cele trei regiuni ale proiectului pentru promovarea povestilor de 
succes ale femeilor de afaceri
- Furnizarea serviciilor de formare profesionala, in vederea calificarii/recalificarii persoanelor din grupul 
tinta
- Obtinerea acreditarii pentru programul de specializare: Competente antreprenoriale
- Organizarea sesiunilor de formare destinate mamelor copiilor cu dizabilitati interesate de initierea si dezvoltarea unei activitati independente/ afaceri din regiunile Bucuresti Ilfov, Centru si Sud Est
- Servicii de consultanta si asistenta antreprenoriala pentru femeile din grupul tinta in vederea initierii unor activitati independente/ afaceri
- Infiintarea unei retele profesionale multiregionale pe tema egalitatii de gen pentru mamele de copii cu dizabilitati din regiunile Bucuresti-Ilfov, Centru si Sud-Est
- Diseminarea rezultatelor retelei profesionale pentru egalitatea de gen. Evaluarea si diseminarea rezultatelor finale ale proiectului .Alte articole din Evenimente 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter