machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

   Evenimente / Miercuri, 23 Iulie 2014

A început implementarea proiectului “Creșterea numărului de angajați participanți la programe de F.P.C. prin calificare / recalificare în domeniul instalațiilor periculoase”

Pe 28 aprilie, Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat si Recipientelor sub Presiune - CNCIR SA, în calitate de Beneficiar a inceput implementarea proiectului strategic POSDRU/164/2.3/S/138815 “Creşterea numărului de angajaţi participanţi la programe de F.P.C. prin calificare/recalificare in domeniul instalaţiilor periculoase”, proiect implementat in parteneriat cu Asociaţia Producătorilor, Distribuitorilor şi Deţinătorilor de Cazane de Apă Caldă, Fierbinte şi de Abur, de Aparate pentru Încălzire Consumatoare de Combustibil şi Echipamente sub Presiune din România (ACEPRO).

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă Creşterea numărului de angajaţi participanţi la programe de FPC prin calificare/recalificare in domeniul instalaţiilor periculoase.

Trimestrul unu al proiectului a cuprins fundamentarea şi lansarea activităţilor specifice ale proiectului referitoare la furnizarea cursurilor de formare profesională GRATUITE pentru ocupaţiile “Montator, reglor si depanator ascensoare” (curs de calificare, nivel 2), “Fochist” (curs de calificare, nivel1), “Sudor” (curs de calificare, nivel 2), acreditate în conformitate cu prevederile legislaţiei române referitoare la formarea profesională a adulţilor.

Începând cu luna mai, Beneficiarul proiectului a asigurat identificarea si înregistrarea pentru formare profesională continuă a membrilor grupului ţintă alcătuit din angajaţi din cele opt regiuni, ce aparţin unei zone economice/industriale vaste, care utilizează sau vizează sa utilizeze instalaţii si echipamente periculoase si anume: ascensoare, cazane de apa calda, cazane de abur de joasa presiune şi instalatii auxiliare, construcţii metalice (grinzi, stâlpi,etc.), recipiente sub presiune, conducte pentru apa ,abur, etc.

În conformitate cu prevederile graficului de implementare a activităţilor proiectului, începând cu 30 iunie 2014 au fost iniţiate primele 21 serii de curs GRATUITE pentru dobândirea calificărilor mentionate anterior, cu un număr de 588 de participanţi. Menţionăm că, până la sfârşitul proiectului, 1596 persoane care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate pentru grupul ţintă vor beneficia de servicii de formare profesională continuă pentru dobândirea celor trei calificari.

Prin participare la FPC, absolvenţii certificaţi vor dobândi un set de cunoştinţe superioare pentru sectorul profesional sau de servicii in care activează, menit sa garanteze o creştere a calităţii muncii prestate si, implicit, a competitivităţii organizaţiilor in cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni. Locul de desfăşurare al proiectului: Bucureşti, Bacău, Constanta , Craiova, Tg. Jiu, Galaţi, Oradea, Piteşti, Mediasi, Suceava, Tg. Mureş, Timişoara .

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 8.603.343,27 lei, din care:
7.927.980,83 lei - valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European;
245.195,28 lei - valoare eligibilă nerambursabilă din Bugetul National
430.167,16 lei - cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

Persoanele interesate care vor sa beneficieze de cursuri GRATUITE pentru cele trei calificari pot obtine informatii la sediul CNCIR SA din strada Promoroaca nr. 9 -11, sector 1, Bucuresti, telefon 021.316.79.21, fax 021.411.98.70, e-mail curs@cncir-ip.ro . Proiectul “Creșterea numărului de angajați participanți la programe de F.P.C. prin calificare / recalificare în domeniul instalațiilor de ridicat” Pe 28.04.2014, Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat si Recipientelor sub Presiune - CNCIR SA, în calitate de Beneficiar a inceput implementarea proiectului strategic POSDRU/164/2.3/S/132296 “Creşterea numărului de angajaţi participanţi la programe de F.P.C. prin calificare/recalificare in domeniul instalaţiilor de ridicat”, proiect implementat in parteneriat cu Asociaţia Producătorilor, Distribuitorilor şi Deţinătorilor de Cazane de Apă Caldă, Fierbinte şi de Abur, de Aparate pentru Încălzire Consumatoare de Combustibil şi Echipamente sub Presiune din România (ACEPRO).
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă Creşterea numărului de angajaţi participanţi la programe de FPC prin calificare/recalificare in domeniul instalaţiilor de ridicat.

Trimestrul unu al proiectului a cuprins fundamentarea şi lansarea activităţilor specifice ale proiectului referitoare la furnizarea cursurilor de formare profesională GRATUITE pentru ocupaţiile “Mașinist la mașini mobile pentru transporturi interioare” (curs de calificare, nivel 1), “Mașinist pod rulant” (curs de calificare, nivel1), “Macaragiu” (curs de calificare, nivel 2), acreditate în conformitate cu prevederile legislaţiei române referitoare la formarea profesională a adulţilor.

Începând cu luna mai, Beneficiarul proiectului a asigurat identificarea si înregistrarea pentru formare profesională continuă a membrilor grupului ţintă alcătuit din angajaţi din cele opt regiuni, ce aparţin unei zone economice/industriale vaste, care utilizează sau vizează sa utilizeze instalaţii si echipamente de ridicat si anume: masini mobile pentru transporturi interioare, stivuitoare, macarale mobile, turn, poduri rulante, macarale portal si semiportal, macarale cu constructie speciala, macarale cu comanda de la sol, electrocare.

În conformitate cu prevederile graficului de implementare a activităţilor proiectului, începând cu 30 iunie 2014 au fost iniţiate primele 22 serii de curs GRATUITE pentru dobândirea calificărilor mentionate anterior, cu un număr de 616 de participanţi. Menţionăm că, până la sfârşitul proiectului, 1680 persoane care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate pentru grupul ţintă vor beneficia de servicii de formare profesională continuă pentru dobândirea celor trei calificari.

Prin participare la FPC, absolvenţii certificaţi vor dobândi un set de cunoştinţe superioare pentru sectorul profesional sau de servicii in care activează, menit sa garanteze o creştere a calităţii muncii prestate si, implicit, a competitivităţii organizaţiilor in cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni. Locul de desfăşurare al proiectului: Bucureşti, Bacău, Brasov, Cluj, Craiova, Galaţi, Pascani, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş, Timişoara.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 8.401.183,52 lei, din care:
7.741.690,61 lei - valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European;
239.433,73 lei - valoare eligibilă nerambursabilă din Bugetul National
420.059,18 lei - cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

Persoanele interesate care vor sa beneficieze de cursuri GRATUITE pentru cele trei calificari pot obtine informatii la sediul CNCIR SA din strada Promoroaca nr. 9 -11, sector 1, Bucuresti, telefon 021.316.79.21, fax 021.411.98.70, e-mail curs@cncir-ir.ro.

Alte articole din Evenimente

focality


 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter