machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

Miercuri, 28 Mai 2014

Antologia de poezii comice "Salonul ludicilor", lansată în Centrul Vechi

carte-9.jpgAntologia de poezii comice "Salonul ludicilor", volum care cuprinde textele a peste 20 de autori și ilustrații realizate de Horațiu Mălăele, a fost lansat marți seară, într-un cadru intim, în Centrul Vechi al Capitalei.
Volumul, apărut la Editura Tracus Arte și prefațat de scriitorul Ioan Groșan, are între paginile sale poezii de Emil Brumaru, Romulus Bucur, Dan Mircea Cipariu, Ioana Crăciunescu, Mircea Dinescu, Florin Dumitrescu, Horia Gârbea, Sorin Gherguț, Șerban Foarță, Florin Iaru, Horațiu Mălăele, Ion Mureșan, Lucian Perta, Ioan Es Pop, Bogdan O. Popescu, Simona Popescu, Nicolae Prelipceanu, George Stanca, Adrian Suciu, Eugen Suciu, Robert Șerban, Grigore Șoitu și Paul Vinicius.

Marti, 27 Mai 2014

România participă, în premieră, cu un stand naţional, la Book Expo America de la New York

bookexpo.JPGRomânia va fi prezentă, în premieră, la Book Expo America (BEA) desfășurat în perioada 28 - 31 mai la New York, cu un stand național și o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român (ICR), toate acestea constituind o oportunitate de a avea un dialog direct cu cei mai mari editori și difuzori de carte din SUA și de a atrage interesul agenților literari și editorilor americani.
Evenimentele românești, organizate de ICR New York (ICR NY) și de Centrul Național al Cărții din cadrul ICR, sunt legate de tema principală a acestei ediții: traducerea. Astfel, vor avea loc dezbateri și expuneri despre stimularea traducerilor, despre experiențele traducătorilor, precum și prezentări ale unor volume scrise de autori români și traduse în limba engleză.

Marti, 27 Mai 2014

Peste 300 evenimente, 200 edituri participante şi 1.000.000 de volume la Bookfest

targ_carte_3.jpgCea de-a IX ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest 2014, care se va desfășura între 28 mai și 1 iunie la Romexpo, va reuni peste 300 de evenimente propuse de cele 200 de edituri participante, care le vor oferi cititorilor peste 1.000.000 de volume, a anunțat marți președintele Asociației Editorilor din România, Grigore Arsene, într-o conferință de presă desfășurată la Librăria Bastilia.
"Vor fi prezenți cu toții la Bookfest - de la creator, la autor, trecând prin editor și distribuitor. Publicul poate să vadă cum se produce o carte", a spus Arsene, care și-a exprimat satisfacția că în ciuda dispariției unor edituri, numărul celor care au apărut a fost mai mare. El a menționat că la ediția actuală a încercat să reducă din costurile participării la Salon a editurilor.


Joi, 22 Mai 2014

Bucureștenii fac schimb de cărți, duminică, în Parcul Herăstrău

carti_22.jpgBucureștenii sunt așteptați la evenimentul "Schimb de cărți", ce va avea loc duminică, în Parcul Herăstrău, informează un comunicat al organizatorilor.
Discuțiile despre lectură vor avea loc în mijlocul parcului, în zona Roata Mare, printre oameni care citesc pe iarbă. Standul "Schimb de cărți" va fi în parc pe durata întregii zile, de la 10,00 la 20,00, iar de la 15,00 sunt așteptați doritorii să participe la discuții.

Joi, 22 Mai 2014

”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele

cei-care-schimba.jpg”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.

Joi, 22 Mai 2014

Noaptea Literaturii Europene, pe 28 mai, la București

carte_5.jpg13 țări europene dau întâlnire publicului bucureștean pentru a treia ediție a Nopții Literaturii Europene, pe 28 mai, de la 19,00 la 23,30, în inima unei zone pline de farmec din centrul orașului, informează Biroul de presă al ICR.
În prima zi a Salonului Internațional de Carte Bookfest, Noaptea Literaturii Europene va fi găzduită de șase locuri deosebit de primitoare: Aiurart, Foișorul de Foc, Godot la școală, Casa Mătăsari, Modelier și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC).


Joi, 22 Mai 2014

Danuta Walesa, Neagu Djuvara, Vladimir Tismăneanu şi Nicolae Manolescu, printre protagoniştii Bookfest 2014

bookfest2014.pngDanuta Walesa, soţia liderului legendar al Solidarităţii şi fost preşedinte al Poloniei, Lech Walesa, Neagu Djuvara, Lucian Boia, George Banu, Vladimir Tismăneanu sau Nicolae Manolescu sunt numai câţiva dintre actorii principalelor evenimente ale Bookfest 2014, care se va desfăşura între 28 mai - 1 iunie, la Romexpo, informează organizatorii.
Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Editorilor din România (AER), cu doar o săptămână până la cea de-a IX ediţie a Salonului Salonului Internaţional de Carte, dintre cele 300 de evenimente propuse de cele 200 de edituri participante care vor oferi cititorilor peste 1.000.000 de volume, organizatorii au selectat cronologic cel puţin zece considerate "de neratat" la ediţia din acest an.

Miercuri, 21 Mai 2014

Vineri se lansează volumul “Erotismul în arta românească modernă și contemporană”

Erotismul-in-arta.jpg1000 de reproduceri de lucrări de artă de la peste 300 de artiști români, începând cu sfârșitul secolului XIX și până în prezent au fost reunite în volumul “Erotismul în arta românească modernă și contemporană”.
Materialul, în variantă color sau alb-negru, se va lansa în cadrul Pavilionului Art Safari București, vineri 23 mai, ora 13.30, în prezența autorului Cosmin Nasui și a criticului de artă Pavel Șușară.

Marti, 20 Mai 2014

Festival Internațional de Poezie 'Grigore Vieru' are loc în perioada 20-23 mai

festival-Vieru.jpgCea de-a 6-a ediție a Festivalul Internațional de Poezie 'Grigore Vieru' se va desfășura în perioada 20-23 mai la Chișinău și la Iași. La evenimentele de la Chișinău urmează să fie prezent și președintele Institutului Cultural Român (ICR), Lilian Zamfiroiu.
Festivalul Internațional de Poezie 'Grigore Vieru' pune în prim-plan atât opera poetului Grigore Vieru, cât și contribuția generației de scriitori afirmați în anii '60 ai secolului trecut. De asemenea, Festivalul promovează debutul literar al tinerilor autori prin concursul de poezie 'Grigore Vieru', potrivit unui comunicat difuzat de ICR 'Mihai Eminescu' de la Chișinău.

focality

Luni, 19 Mai 2014

O bibliotecă româno-arabă va fi înființată la București în acest an

biblioteca_1.jpgUn protocol de colaborare în domeniile cultură, învățământ, știință și mass-media, care cuprinde și înființarea unei biblioteci româno-arabe, a fost semnat luni de Centrul Cultural European Româno-Panarab (CCERPA), prin președintele Dirar Kutaini, și Universitatea Spiru Haret, prin rectorul Aurelian A. Bondrea.
Scopul protocolului constă în promovarea și susținerea bilaterală a culturii arabe și a celei românești, derularea de programe de informare, educare și conștientizare a popoarelor și comunităților despre istoria, tradiția și cultura română și arabă și, în special, istoria comună a acestora, precum și o mai bună cunoaștere a valorilor morale, sociale, științifice, turistice, economice și politice specifice fiecărei națiuni.<<<  Pagina 2 / 32  >>>


 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter