machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

Marti, 25 Martie 2014

"Am reușit să temperăm avânturile populiste și xenofobe ale unor lideri politici europeni în ceea ce privește libera circulație a forței de muncă în UE"

marinescu_marian.jpgDeclară pentru portalul Machiavelli.ro eurodeputatul PDL Marian Jean Marinescu, câștigătorul Premiului "Europarlamentarul anului 2014 - MEP Awards" la categoria "Cercetare și inovație".
Premiile "MEP Awards" sunt acordate anual membrilor Parlamentului European care s-au remarcat prin activitatea lor într-un anumit domeniu.

Vineri, 14 Martie 2014

Politicienii europeni se întrec la urmăritori falşi pe Twitter. Victor Ponta e în top 5

followers_twitter.jpgÎn ultima vreme s-a răspândit şi printre politicieni moda de a comunica pe reţele sociale.
Şi cum esenţial în acest caz e să ai cât mai mulţi urmăritori, fie ei pe Facebook sau Twitter, cantitatea primează adesea asupra calităţii. Aşa încât un procent important din miile, zecile de mii sau sutele de mii de urmăritori ai unui politician riscă să fie falşi, adică conturi fictive din reţele sociale.

Vineri, 28 Februarie 2014

Ponta, învingător la mediatizare în faţa lui Antonescu în 20 de zile de criză

ponta_victor_2.jpgLiderul PSD, premierul Victor Ponta, a fost mult mai mediatizat faţă de preşedintele PNL Crin Antonescu în cele 20 de zile de criză politică, soldată cu ruperea USL şi ieşirea liberalilor de la guvernare, relevă o analiză a Mediafax Monitorizare, dată publicităţii vineri.
Apariţiile în media ale premierului Victor Ponta au fost peste cele ale liderului liberal în toate mediile monitorizate: 788 la 429 în presa centrală, 2301 la 1928 la posturile de televiziune, 1190 la 1155 pe posturile de radio şi 36476 faţă de 20926 în on-line.


Miercuri, 26 Februarie 2014

A fost lansat IanukoviciLeaks, site-ul cu documente ale fostului preşedinte ucrainean

yanukovych_leaks.jpgMai mulţi ziarişti ucraineni au creat pagina de internet YanukovychLeaks.org, pe care au început să publice documente ce au aparţinut fostului preşedinte Viktor Ianukovici, care se ascunde în prezent probabil în estul Ucrainei sau în peninsula Crimeea, după ce s-a văzut sâmbătă nevoit să fugă din Kiev pentru a nu ajunge în mâinile protestatarilor, relatează marţi agenţia EFE.
După cum explică autorii iniţiativei pe noua pagină web, ce poate fi accesată în limbile ucraineană şi engleză, circa 200 de dosare conţinând mii de documente au fost scoase din lacul reşedinţei lui Ianukovici de la Mejigorie. Acesta din urmă le-a aruncat acolo în încercarea de a le distruge în grabă înainte de fugi.

Marti, 25 Februarie 2014

Invitaţii cu cele mai multe prezenţe în studio, în luna ianuarie

telecomanda_1.jpgConform mediaTRUST România, senatorul PSD Ecaterina Andronescu ocupă primul loc în topul celor mai activi reprezentanţi ai partidelor politice din punct de vedere al numărului de prezenţe în studiourile TV în luna ianuarie, cu 25 de apariţii.
Analiza mediaTRUST România a luat în calcul cinci posturi de televizune (Antena 3, B1 TV, România TV, Realitatea TV şi Digi 24) iar raportul conţine informaţii din emisiunile difuzate de către cele cinci posturi de televiziune în intervalul orar 17.00 - 23.00, în perioada 1-31 ianuarie.

Marti, 25 Februarie 2014

Campania electorală pentru euroalegeri se va desfăşura din 25 aprilie până pe 24 mai

monitorul_oficial.jpgCampania electorală pentru alegerile europarlamentare din 25 mai va începe pe 25 aprilie şi se va încheia în data de 24 mai, la ora 7,00, potrivit unei hotărâri adoptate în şedinţa de guvern de săptămâna trecută şi publicate luni în Monitorul Oficial.
Hotărârea, care prevede programul calendaristic privind organizarea şi desfăşurarea scrutinului europarlamentar, stipulează că până pe 26 martie, ora 24,00, partidele politice, alianţele electorale, independenţii şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pot depune în scris listele candidaturilor la alegerile europarlamentare.


Luni, 24 Februarie 2014

Renate Weber: “Aş fi vrut să văd, de ani de zile, o autoreglementare a media în România”

renate_weber_1.jpgComisia Europeană a greşit categoric în 2013 când a venit cu sugestii privind modul în care ar trebui reglementat sectorul media în raportul din cadrul Mecanismului pentru Cooperare şi Verificare (MVC), dar media din România ar fi trebuit să se autoreglementeze de ani de zile, a declarat eurodeputata PNL Renate Weber într-un interviu pentru Agerpres, precizând că nu este pentru o lege a presei, ci pentru elaborarea de coduri etice.

Joi, 20 Februarie 2014

TNL organizează concurs de strategii electorale pentru euroalegeri

schimbarea-sunt-eu.jpgDeputatul liberal Costel Alexe, secretar general al Tineretului Naţional Liberal (TNL), a deschis miercuri competiţia de strategii pentru alegerile europarlamentare "Schimbarea sunt Eu", concurs ce promovează ideea unei strânse legături între studenţi şi politicieni.
"Selecţia a fost făcută dintr-un număr mai mare de 30 de echipe, avem în concurs zece echipe formate din trei şi patru concurenţi. În final, pe parcursul mai multor săptămâni, în urma unor serii de workshopuri şi concursuri intermediare, va trebui să rămână un singur câştigător, care va fi premiat pe 22 martie", a spus Alexe.

Luni, 17 Februarie 2014

Premierul Ungariei îşi lansează campania electorală cu un discurs combativ

orban_viktor.jpgPremierul conservator ungar, Viktor Orban, şi-a lansat campania electorală în vederea alegerilor legislative prevăzute pentru 6 aprilie, cu un 'discurs adresat naţiunii' foarte combativ, relatează duminică AFP.
'Bătălia nu este terminată încă, să ne păstrăm rezultatele: scăderea preţurilor la serviciile publice, reducerea impozitelor pentru familii, creşterea salariului minim sau plata asigurată a pensiilor', a declarat şeful guvernului în faţa susţinătorilor, în centrul Budapestei.

focality

Luni, 10 Februarie 2014

CE, despre afirmaţia Victoriei Nuland legată de UE: Nu comentăm conţinutul unor comunicaţii interceptate

comisia_europeana_2.jpgComisia Europeană nu comentează, ca poziţie de principiu, asupra conţinutului unor comunicaţii presupuse a fi interceptate, a declarat vineri, la Bruxelles, Pia Ahrenkilde-Hansen, purtătoare de cuvânt a CE, răspunzând unei întrebări despre înregistrarea apărută pe internet în care înaltul oficial american Victoria Nuland poate fi auzită rostind cuvintele 'fuck the EU'.<<<  Pagina 2 / 16  >>>


 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter