machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

Joi, 05 Iunie 2014

Româna, printre limbile mai ușor de învățat pentru vorbitorii de engleză

dictionar_3.pngLimbile mai ușor de învățat pentru vorbitorii de limba engleză sunt în general spaniola, franceza, suedeza, Afrikaans, româna și italiana, susține Voxy, un site new-yorkez de învățare a limbilor străine on-line, preluat de Guardianlv.com.
În 22-23 săptămâni - sau aproximativ 5-6 luni - de studiu, cu 575-600 de ore de studiu în clasă, cei mai mulți vorbitori de engleză vor fi capabili să vorbească, să asculte, să citească și să scrie în aceste limbi, în timp ce araba, chineza, coreeana și japoneza ar fi cele mai dificile limbi de învățat pentru vorbitorii de engleză.

Joi, 05 Iunie 2014

Filmele descărcate online şi difuzate în streaming vor depăşi box office-ul mondial în 2017

netflix_1.jpgFilmele descărcate online şi cele difuzate în streaming la cerere vor depăşi box office-ul mondial până în anul 2017, se afirmă într-un studiu realizat de compania PricewaterhouseCoopers (PwC).
Potrivit acestui studiu, piaţa mondială de filme comercializate pe DVD şi Blu-ray cunoaşte o scădere rapidă, iar locul ei va fi luat de tot mai popularele servicii de streaming la cerere, precum Netflix, care vor genera încasări care vor depăşi box office-ul mondial în anii următori, informează theguardian.com.

Joi, 05 Iunie 2014

Anchetă în Germania privind spionarea de către americani a telefonului mobil al cancelarului Merkel

merkel_telefon.jpgJustiția germană va investiga în legătură cu presupusa spionare a telefonului mobil aparținând cancelarului german Angela Merkel de către serviciile secrete americane, fapt dezvăluit de fostul consultant NSA Edward Snowden, a anunțat miercuri procurorul federal german Harald Range, informează AFP.
'Doresc să deschid o anchetă în legătură cu ascultarea convorbirilor de pe telefonul mobil al cancelarului (Merkel)', le-a spus procurorul Harald Range ziariștilor, după o audiere în fața unei comisii parlamentare.


Joi, 05 Iunie 2014

BRAT modifică modul de raportare a rezultatelor de trafic: dispozitivele mobile, raportate separat

web-traffic.jpgBiroul Român de Audit Transmedia (BRAT) va modifica, începând cu 1 septembrie, modalitatea de raportare a traficului, prin separarea acestuia după tipul de dispozitiv folosit pentru vizitarea site-urilor măsurate în Studiul de Audienţă şi Trafic Internet (SATI).
În primă instanţă, separarea va viza raportarea pe de o parte a traficului realizat de pe calculatoare desktop şi laptop, pe de altă parte de pe dispozitive mobile, cum ar fi tabletele şi telefoanele mobile inteligente. Ulterior, raportarea va fi făcută după fiecare tip şi model de dispozitiv utilizat.

Joi, 05 Iunie 2014

MAE a lansat un ghid informativ pentru românii care merg la CM de Fotbal din Brazilia

calatoreste_siguranta.JPGMinisterul Afacerilor Externe a lansat un ghid informativ pentru cetăţenii români care se deplasează în Brazilia în vederea participării la Campionatul Mondial de Fotbal, în perioada 12 iunie - 13 iulie, se arată într-un comunicat transmis de MAE.
Potrivit sursei citate, ghidul cuprinde informaţii cu privire la normele de conduită, precum şi o serie de elemente care să le permită cetăţenilor români o călătorie confortabilă şi lipsită de evenimente nedorite.

Miercuri, 04 Iunie 2014

Compania de publishing Time Inc. se va desprinde de grupul Time Warner

time-warner.jpgTime Inc., care deţine revistele Time, Sports Illustrated, Fortune şi People, se va desprinde vineri de grupul de media din care face parte, Time Warner, în încercarea de a deveni o companie independentă, listată la bursă.
Grupul Time Warner a anunţat anul trecut că a decis să vândă divizia de publishing, Time Inc. şi să se concentreze asupra activităţilor din cinema (Warner Bros.) şi televiziune (CNN, HBO etc.).


Miercuri, 04 Iunie 2014

Antonio Banderas l-ar putea interpreta pe Papa Francisc într-un film biografic

banderas_2.jpgActorul spaniol Antonio Banderas l-ar putea interpreta pe Francisco Bergoglio într-un film dedicat vieții sale. Cel puțin așa asigură revista Variety, publicația de referință de la Hollywood, citată miercuri de ziarul La Vanguardia.
Potrivit unor surse, titlul filmului este 'Spuneți-mi Francisc' și va fi produs de doi italieni, Pietro Valsechi și Daniele Luchetti, bazându-se pe cartea 'Francisco, el papa de la gente', scrisă de ziarista argentiniană Evangelina Himitian, informează revista.

Miercuri, 04 Iunie 2014

Turcia a ridicat interdicția privind accesul la YouTube

youtube_71.jpgTurcia a anulat un ordin oficial ce blochează accesul la YouTube după ce Curtea constituțională a decis săptămâna trecută că interdicția impusă de guvernul premierului Tayyip Erdogan constituie o încălcare a drepturilor, relatează Reuters.
Site-ul este accesibil în Turcia începând de marți după-amiază. Interdicțiile privind accesul la YouTube și Twitter au fost impuse după apariția unor înregistrări video privind situații de corupție în cercul premierului Erdogan.

Miercuri, 04 Iunie 2014

CNA a prelungit licenţa Radio Zu Bucureşti

radio-zu_2.jpgCNA a prelungit marţi valabilitatea licenţei audiovizuale acordate serviciului de programe Radio ZU din Bucureşti.
La şedinţa CNA au fost prezenţi realizatorii Daniel Buzdugan şi Mihai Morar care s-au angajat că şi în viitor vor încerca "să bucure" în continuare ascultătorii cu muzică şi emisiuni de divertisment, fără a aborda vreun moment latura politică, aşa cum face colegul lor Mircea Badea în emisiunea sa.

focality

Miercuri, 04 Iunie 2014

Organizaţia ROMÂNi ONLiNE anunţă lansarea unei publicaţii pentru românii din Marea Britanie

ghidul_romanesc.jpgOrganizaţia ROMÂNi ONLiNE din Londra anunţă lansarea Ghidului Românesc, o publicaţie a comunităţii româneşti din Marea Britanie, informează un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, publicaţia conţine şaizeci de pagini de informaţii utile, de ultimă oră, despre serviciile aflate la dispoziţia românilor de pe întreg teritoriul Marii Britanii: informaţii consulare, adrese de magazine, biserici, restaurante, asociaţii şi fundaţii.<<<  Pagina 2 / 184  >>>


 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter