machiavelli.ro

administratie.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

mineritmodern.ro

directorit.ro

Joi, 07 Februarie 2013

Sătui de Facebook? Conform unui studiu, nu sunteţi singuri

facebook6.jpgDacă v-aţi săturat de mesaje neroade, pozele cu pisici şi certurile inutile de pe Facebook, studiul Pew Research Center afirmă că nu sunteţi singuri.
Conform statisticilor întocmite pe un eşantion de 1000 de persoane, 61 de procente din utilizatori iau pauze în utilizarea acest serviciu, care merge de la câteva zile la câteva săptămâni.

Miercuri, 06 Februarie 2013

Peste 50% dintre angajaţii români îşi evită şefii pe Facebook

facebook_friends.jpgPeste 57% dintre angajaţii români nu vor ca superiorul direct să facă parte din reţeaua de lor de prieteni de pe Facebook, potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs.
Aceştia au mărturisit că nu vor să îşi adauge superiorul direct pe Facebook, deoarece vor să îşi separe complet viaţa personală de locul de muncă, în timp ce alţi 9% au declarat că nu obişnuiesc să îşi adauge nici măcar colegii de serviciu.

Luni, 04 Februarie 2013

La ce sunt bune noile carduri inventate de Facebook

facebook-gift-card.jpgÎntr-un nou efort de a deveni un serviciu universal pentru întreaga populaţie şi de a-şi creşte profiturile, Facebook a lansat un sistem de carduri cadou.
Cardurile sunt reale, au pe ele o sumă de bani şi sunt livrate prin poştă. Atunci când o persoană primeşte un cadou de la o reţea de magazine de la care a cumpărat online, banii sunt adăugaţi pe cardul pe care îl deţine. Deocamdată, noul sistem propus de Facebook a atras patru lanţuri de magazine din Statele Unite: Jamba Juice, Olive Garden, Sephora şi Target.


Luni, 04 Februarie 2013

Compania Cegedim va lansa o reţea socială exclusiv pentru medici

docnet.JPGCompania de cercetare şi studii de piaţă Cegedim din Franţa a anunţat în cadrul unui simpozion organizat în ianuarie că va lansa în 2013 o reţea socială securizată destinată exclusiv medicilor.
Noua reţea socială, denumită DocNet, a fost deja testată în patru ţări, printre care Norvegia şi Suedia, iar în 2013 va fi testată în alte opt state europene.

Luni, 04 Februarie 2013

Twitter, atacat de hackeri: 250.000 de conturi au fost afectate

hacker1.jpgAproximativ 250.000 de utilizatori ai Twitter sunt în pericol de a pierde controlul asupra informaţiilor postate pe reţeaua de socializare. Hackerii au reuşit să obţină acces la diverse date, în urma unui atac informatic ce a avut loc recent.
Oficialii reţelei de socializare Twitter au declarat că hackerii ar fi putut obţine accesul la informaţiile postate de aproximativ 250.000 de utilizatori, dintre cei 200 de milioane.

Miercuri, 30 Ianuarie 2013

Aproape 5,6 milioane de români au cont pe Facebook

facebook-screen.jpgNumărul de utilizatori români ai reţelei de socializare Facebook a atins 5,59 de milioane în luna ianuarie a acestui an, 89,7% dintre aceştia declarând chiar şi oraşul din care provin, potrivit datelor înregistrate de serviciile de analiză şi monitorizare a activităţii pe Facebook în România, Facebrands.ro.
Numărul românilor de pa Facebook a crescut cu aproape 27% anul trecut faţă de 2011, însă comparând strict datele aferente lunii ianuarie din anul trecut şi precedent, avansul a fost de 83%.


Marti, 29 Ianuarie 2013

Google+ a urcat pe locul doi în topul reţelelor sociale

Google-plus.jpgPotrivit unui studiu făcut de Trendstream în ultimul trimestru al anului trecut şi care se referă la numărul de utilizatori activi ai reţelelor sociale, Google+ a reuşit să urce pe locul secund în topul condus, la mare distanţă, de Facebook, care deţine mai mult de jumătate din piaţă.
Pentru gigantul Google succesul poate fi considerat însă dublu în condiţiile în care şi serviciul YouTube a urcat pe locul al treilea, perdantă fiind platforma de microblogging Twitter, care părăseşte podiumul.

Luni, 28 Ianuarie 2013

Efectele nebănuite ale reţelei Facebook asupra utilizatorilor

facebook11.png30% dintre utilizatorii Facebook simt invidie şi frustrare după ce intră pe celebra reţea de socializare şi văd stilul de viaţă pe care îl afişează prietenii şi cunoscuţii lor. Fotografiile din vacanţe sunt principala cauză a acestor sentimente, în timp ce succesul social (popularitatea) vine pe locul doi.
Utilizatorii numără, de exemplu, câte felicitări au primit de ziua lor persoanele din cercul lor de cunoştinţe sau câte comentarii şi like-uri au strâns fotografiile şi postările acestora.

Vineri, 25 Ianuarie 2013

Twitter a lansat o aplicaţie care permite postarea de clipuri video

twitter_vine.jpgTwitter a lansat joi Vine, o nouă aplicaţie care le va permite utilizatorilor de telefoane multifuncţionale iPhone să adauge un clip video la postările lor, relatează AFP.
Clipurile, cu o durată de doar şase secunde, vor putea fi văzute prin intermediul Vine sau integrate direct twiturilor.
"La fel ca twiturile, clipurile pe Vine sunt purtătoare de creativitate", a explicat vicepreşedintele reţelei de microblogging, Michale Sippey, pe blogul personal.
Noua aplicaţie poate fi descărcată gratuit de joi din magazinele online ale Apple, potrivit co-fondatorului şi directorului general al Vine, Dom Hofmann.
"Mesajele video pe Vine vor fi versiunea scurtată a ceva mult mai mare", a explicat el pe site-ul Vine.

focality

Vineri, 25 Ianuarie 2013

Facebook postează în locul tău

facebook-screen.jpgFacebook reciclează mai noi Like-urile utilizatorilor şi le foloseşte pentru a promova aşa-numitele "Related Posts" în News Feed-ul prietenilor.
Interesant este că utilizatorul nu cunoaşte, cel mai probabil, postarea promovată de Facebook în numele său, nu i-a dat niciodată Like şi nu ştie, dacă nu este înştiinţat de prieteni, că aceasta este promovată prin asociere cu profilul său personal.Pagina 1 / 5  >>>


 
Newsletter

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori lincoln_abraham.jpg
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american.
Citatul saptamanii
Henry Ford - “Când totul pare a-ţi fi împotrivă, aminteşte-ţi că avionul decolează împotriva curentului, nu pe direcţia lui”
ford_henry.jpg
Interviu
Jacques Séguéla: “Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor” seguela_jacques.jpg
Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Séguéla a participat la Forumul de Afaceri Regional Franţa - Europa de Sud-Est care s-a încheiat miercuri la Bucureşti.
Cartea saptamanii
”Cei care schimbă”: o carte despre cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care au reușit în lupta cu multinaționalele cei-care-schimba.jpg
”Cei care schimbă”, noua apariție editorială de la Publica, este prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă.
Mona Dîrțu și Andreea Roșca desăvârșesc cei 20 de ani petrecuți în presa de business cu o carte care desparte apele mediului de afaceri din România. ”Cei care schimbă” jocul ne prezintă poveștile acelor antreprenori români care au ales lupta în detrimentul cârdășiei, atenția pentru clienți în schimbul contractelor cu statul și pasiunea în locul șmecheriei. Istoriile City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert și Bitdefender sunt cele care țes zestrea ADN-ului antreprenorial românesc de calitate.
Site-ul saptamanii
Portal EURES va fi lansat în 2014 EURES_new_website.jpg
EURES, portalul dedicat mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, va fi supus unei transformări la începutul anului 2014.
Portalul va avea o nouă aplicaţie „CV Online”, funcţii de căutare îmbunătăţite, un nou design grafic şi de interacţiune şi va fi mai uşor de folosit.
das-instalatii.ro

Afisari
counter